Ro Vision er Ship of the year 2020!

I sterk konkurranse med de verdige kandidatene REV Ocean og Yara Birkeland, kunne Rostein endelig slippe jubelen løs når det ble avslørt hvem som var årets vinner av Ship of the year!

Det var stor spenning i salen da Skipsrevyen endelig avdekket årets vinner av Ship of the year. Rosteins "Ro Vision" trakk det lengste strået og gikk av med seieren. Det var Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen overrakte prisen til daglig leder Odd Einar Sandøy i Rostein AS, til Jarle Gunnarstein i Larsnes Mek Verksted AS (verft) og Per-Jørgen Silden i Skipskompetanse AS (design).

I en pressemelding fra Rostein uttaler Odd Einar at «Det er fantastisk moro at nettopp Ro Vision vinner og kan stå som et symbol for en rivende utvikling innenfor havbruk! Det er nemlig første gang et laksefartøy vinner denne kåringen noensinne, og vi deler gladelig denne seieren med alle som har bidratt til å skape vår fantastiske laksenæring! Vi retter en stor takk til både fagjuryen og alle som har heiet oss frem og stemt på oss. Dette er en stor dag for hele laksenæringen».

Ro Vision ble levert som nybygg fra Larsnes Mek Verksted AS tidligere i vinter, og er sjette fartøy i en svært suksessfull serie med brønnbåter som nå teller syv fartøy. Fartøyene har alle sine spesialiteter, men Ro Vision skiller seg særlig ut ettersom fartøyet er utrustet med en batteripakke og med dette faktisk er verdens første hybride brønnbåt!

Alle Rosteins 16 fartøy er utrustet i Norge og brønnbåtnæringens kontraheringer i Norge representerer store, positive ringvirkninger for norske leverandører innen maritim sektor.

Statsminister Erna Solberg kom inn på videolink og kunne gratulere vinnerene: https://youtu.be/myuK2VgPq3A

NRK hadde sending fra vinnerfartøyet Ro Vision i forbindelse med kåringen: https://www.nrk.no/trondelag/midtnytt-19.45-1.15145159

Flere artikler